>
Hoe voer ik zelf, Mieke

Hoe voer ik mijn hond(en),

Al sinds 1972 lopen hier honden in huis rond, onze eerste een dalmaten teefje Dalmie kreeg alleen vers voer omdat er toen nog bijna geen brokken te krijgen waren. Dus ging je een paar keer in de week naar de slager voor rundergehakt, hart lever en niertjes, wat bot (knie) of pens en dat vulde je aan met rijst gistocal en groenten. Toen puppy nummer twee zich aandiende zijn we op de zelfde voet verder gegaan omdat ze er altijd zo geweldig uit zagen nooit ziek waren geen allergieen of iets anders naars kregen dus wat wil je nog meer.

Na drie spikkels was Jurrie (mijn man) dat ellendige haar op zijn donker blauwe pak zat en kozen we voor een flatcoated reu Taco, meneer was vreselijk kieskeurig en at naast het voor ons normale vers erg graag brok dus wisselden we dat af, twee dagen pedegree 3 dagen vers enz, vooral verse pens was zijn lievelingskost.

Naast Taco deed Donna haar intrede in ons gezin, een geweldige super flatcoated dame met een karakter, zoiets tref je als je geluk hebt eens in je leven. En jullie begrijpen het wel zo'n mooi meisje verdient het allerbeste alleen vond ze naast het verse voer farm food brok ook erg lekker, dus ook zij kreeg een paar dagen vers met daarnaast zo nu en dan farm food brok. Alleen werd het rundergehakt enz. vervangen door schapenpens en hart altijd met toevoeging natuurlijk of hondenworst, ook zelf calcium en groenten toevoegen, verkrijgbaar bij een ander slachthuis in de buurt.

Toen overleed Taco en was Donna alleen, dat vonden we jammer dus kwam er weer eentje bij een heel super klein flatje die vanaf het allereerste begin problemen gaf, ze lustte bijna niks, al helemaal geen brok en lang niet al het vlees dat we haar boden. Maria en ik droomden al jaren van goed en betaalbaar versvoer en toen ze zich er meer in ging verdiepen kwam ze op vier geweldige producten uit, die je lekker makkelijk alleen hoeft te ontdooien en in principe zo eten, en ook niet onbelangrijk heel betaalbaar, alleen doe ik er altijd wat zalmolie en een paar keer in de week groenlippmossel bij, goed voor vacht, gewrichten en ontstekingsremmend dus wat wil je nog meer. Darf is Jill haar favoriet en voor 3 euro per kilo waar ze 2 dagen mee doet lekker voordelig. Natuurlijk krijgt ze ook zo nu en dan wat anders, alaska eend en konijn eet ze ook wel, evenals het vleespakketje van lotgering, maar de Darf gaat altijd in zijn geheel op, van de rest laat ze meestal wat staan.

Toch ga ik volgend jaar als er weer een puppy bijkomt proberen die zo nu en dan farm food te laten eten, al was het maar voor het gemak van mijn kinderen die ze zo nu en dan moeten voeren maar de hoofdmaaltijd blijft vers.

Nog wel een waarschuwing, voer NOOIT VERS EN BROK OP DE ZELFDE DAG tenzij er min. 12 uur tussen zit. Groetjes Mieke en Jill

Opmerking: het geschrevene is de mening/ ervaring van het betreffende ‘hondenbaasje’ over hondenvoeding en geenszins bewerkt door DogsLoveIt.