>

Dogs Love It - Help...mijn hond heeft diaree

Moro's Wortelsoep is een zeer efficiënt en wetenschappelijke bewezen huismiddel bij diarree bij honden.....en mensen

 · 2 min read

Uw hond is aan de slingerpoep, diarree.

Wat te doen?


Nog maar honderd jaar geleden stierf ongeveer 95 procent van de kinderen die aan diarree leden in de kindertehuizen in München. Als gevolg van infecties verloren ze te snel te veel water en minerale zouten, omdat er geen middelen waren om de ziekteverwekkers af te remmen. De tragische situatie verbeterde plotseling met de introductie van een speciale wortelsoep, waarmee de leider van de Heidelberg Kinderkliniek, prof. Ernst Moro, in 1908 veel succes boekte bij de bestrijding van diarree.


De werking bleef lang onbekend.  Echter, rond 2000 hebben het hoofd van de kinderkliniek van de Erlangen Universiteit, Prof. Dr. Josef Peter Guggenbichler en de Weense farmacoloog prof. Johann Jurenitsch het mechanisme na bijna twintig jaar onderzoek ontrafeld.

Diarree ontstaat wanneer bacteriën of virussen (bijvoorbeeld colibacteriën, salmonella of rotavirus) de darmen koloniseren en bepaalde gifstoffen vrijgeven. Voorwaarde is dat de ziekteverwekker zich eerst aan het orgaan hecht. “E-coli-bacteriën zijn bijvoorbeeld onschadelijk als ze dat niet kunnen”, zegt Guggenbichler, erop wijzend dat dit fenomeen, bekend als therapietrouw, nog maar een paar jaar bekend is.


Wanneer wortels lang worden gekookt, ontstaan ​​er kleine suikermoleculen die lijken op de receptoren in het darmepitheel, waardoor de ziekteverwekkende darmkiemen zich op de suikermoleculen in plaats van op de darmwand nestelen en eenvoudigweg worden uitgescheiden. Op deze manier kan de darmflora weer genezen.


Het recept van Moro's Wortelsoep is eenvoudig. Kook 1 kilo wortelen en eet teelepel zout in 2 liter water gedurende 2 uur. Knijp de wortel met de hand fijn of pureer met een keukenmachine. Geef je hond circa 30 ml per kilo lichaamsgewicht. Dus bij een van 20 kg ruim een halve liter door het voer mengen.


Gaat de diarree binnen enkele dagen niet weg, ga dan naar je dierenarts!


Bronnen:

https://www.futtermedicus.de/rezept-fuer-morosche-karottensuppe?srsltid=AfmBOoptoB6gsY5ILll0EsajZNmttqzD44mnhBic57rweBjbTcMKCF_u

https://www.tagblatt-wienerzeitung.at/startseite/wissen/343923_Karotten-Extrakt-statt-Antibiotika.html

https://de.wikipedia.org/wiki/Morosche_Karottensuppe



RB
Robert Becht

Doet in water en helpt Maria met vlees voor de hond

No comments yet.

Voeg een reactie toe
Ctrl + Enter om commentaar toe te voegen