>

Meer over DARF Kant en Klaar Biologisch Natuurvoer, Alroda, Meat4Dogs en Darf VOL


DARF is ontstaan door toeval. Ton Molenaar, sinds 1992 eigenaar van de biologische slagerij de Groene Weg in Amersfoort is erg actief in de hondensport (Agility, Behendigheid) met zijn 3 Tervuerense Herders. 


Hondenvrienden zeiden tegen Ton: "je hebt een slagerij en je voert je hond brok. Dat kan toch niet waar zijn". Ton begon zich te verdiepen in verse voeding voor de hond, raakte overtuigd van de voordelen, en begon in 2008 op bescheiden schaal biologisch hondenvoer te produceren, DARF EKO Natuurlijk, gebaseerd op Kip, Rund, Lam en Geit voor eigen gebruik en voor wat vrienden. In de eerste jaren werd DARF geproduceerd achter de slagerij in Amersfoort. 


DARF werd een doorslaand succes. De oorspronkelijke productie ruimte achter de slagerij in Amersfoort was al snel te klein em Darf verhuisde naar een ruimere locatie in Barneveld. In 2023 verhuisde Darf naar moderne productieomgeving in Ederveen. Inmiddels werkt de hele familie in de bedrijven. Zoon Robin runt de biologische slagerij de Groene Weg en wint slagersprijzen. Gerda doet de Snacks. En zoon Alexander is scheikundig ingenieur en heeft zijn eigen laboratorium om de benodigde analyses (eiwitgehalte, Calcium en Fosfor etc.) uit te voeren en is verantwoordelijk voor de kwaliteits-controle. 


Dogs Love It is sinds 2009 het enige officiële verkooppunt van DARF voor Enschede, Hengelo en Oldenzaal.Na DARF EKO , de oerDARF, (nu DARF Kant en Klaar Natuurvoer), kwamen er veel smaken bij, echter allemaal gebaseerd op meerdere diersoorten. DARF is een biologisch gecertficeerde KVV met Europees EKO label en SKALL nummer 018327.


In de zomer van 2018 is de  VOL houdbare worst in de smaken Kip, Lam, Rund geïntroduceerd. De VOL houdbare worst is een volledige voeding ideaal voor de vakantie of ter afwisseling. Heel goed snijbaar en dus ook goed te gebruiken als gezonde beloning tijdens de training of als tussendoortje. VOL Houdbare Worst is EKO gecertificeerd.

Darf VOL Darf met een Bite brok bestaat in de smaken Standaard (kip,rund,lam, geit, dus een soort gedroogde Darf Natuurlijk), en verder Lam, Zalm en Wild. De brok heeft een hoog eiwitgehalte en is laag in zetmeel. 


Hoe groen/Eko/Bio zijn de ander DARF producten?

Biologische producten worden in Nederland heel erg streng gecontroleerd door de toezichthouder SKAL.

Het is uit praktische overwegingen bijna onmogelijk om binnen een bedrijf zowel bio als niet-bio te verwerken. DARF koopt alleen maar biologisch gecertificeerde in en wild of wild gevangen vis. Deze laatste twee krijgen nooit een EKO-certificaat. DARF, Meat4Dogs, Alroda, VOL Bites (Brok) worden gemaakt met EKO grondstoffen en wilde gevangen wild of vis.


Waarom zijn deze producten niet als officieel EKO gelabeled/erkent?

VOL wordt gemaakt door een gespecialiseerd bedrijf dat veel "private label" brok produceert maar niet EKO gecertificeerd is.

Meat4Dogs en Alroda worden in kleine hoeveelheden geproduceerd. De kosten voor de EKO-cerficeering zouden de prijs vors opdrijven.


Meat4Dogs is een wat goedkopere versie van DARF zonder EKO certificering. Er worden wat goedkopere grondstoffen gebruikt en het produceren van de losse worsten is goedkoper dan de blokjes in een doos verpakt en er wordt gespaard of de kosten van de EKO-certificering. 

Alroda Puur en Fish4Pets zijn enkelvoudige 250 gram worstjes te verkrijgen in heel veel smaken (zie hieronder). De grondstoffen zijn het zelfde als van DARF doch de omzet is te laag om te certificeren. Heel geschikt als je je hond of kat eens wat anders wilt bijvoeren. De boekmaag is uitermate geschikt om de darmflora weer te herstellen.  

DARF produceert een koudgeperste brok met een unieke samenstelling (biologische Kip, Lam, Geit, Rund (net zoals DARF Natuurlijk) appel, wortel): DARF VOL, en 100% gluten en graanvrij. 


Hieronder de prijzen en producten van DARF. DARF bestellen..Het liefste even bellen. ......Of ga direct naar onze  Webshop.

Voor meer info: www.darf.info en op Facebook


DARF EKO  1. Bijna alle varianten bestaan uit 4 diersoorten, en is volledig volgens BARF principe.
  2. Bevat alleen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Noorwegen en Australië (Kangeroe) geproduceerde grondstoffen.
  3. Oorsprongsland van de ingrediënten grondstoffen zijn per diersoort gedeclareerd.
  4. Wild en wilde vis kan geen BIO-EKO certificaat krijgen.
  5. Samenstelling: 70% Vlees, 20% bot, 10% orgaan
  6. Gemiddelde Analyse: 65% vocht, 15% ruw eiwit, 15 vet, vezel 3%, as 2%
  7. Een standaard doos bevat 19 worstjes van ca. 250 gram (4650 gram per doos).
  8. Alle DARF smaken zijn ook als kilo worsten verkrijgbaar
  9. Darf Natuurlijk (Kip,Geit,Rund, Lam) is ook leverbaar in 100 gram blokjes voor de kleine hond.


Darf Vol Houdbare Worst


In 2020 werd Darf-PETT Vol houdbare worst aan het assortiment toegevoegd. De houdbare worst Rund van Vol is hét alternatief voor vers vlees op vakantie. Geen gedoe meer met volle vriezers op vakantie. Want deze worsten zijn houdbaar buiten de koelkast! Een lekkere hoofdmaaltijd of smakelijk tussendoortje. Darf Vol Houdbare worst weegt 800 gram en zijn er in de smaken Rund, Lam en Kip. Er zijn biologische vitamine en mineralen preparaten toegevoegd, en de worstjes zijn dus echt "compleet en volledig".


Darf VOL Darf met een Bite brok


Standaard (kip,rund,lam, geit), dus een soort gedroogde Darf KVV is bij ons altijd op voorraad en wordt zonder opslag los verkocht. . De brok heeft een hoog eiwitgehalte en is laag in zetmeel. Darf VOL Darf met een Bite brok bestaat in de smaken Standaard (kip,rund,lam, geit, dus een soort gedroogde Darf Natuurlijk), en verder Lam, Zalm en Wild. De brok heeft een hoog eiwitgehalte en is laag in zetmeel. 


De actuele prijzen vind je op onze webshop of HIER