>

Dogs Love It - Hondenbrok fabrikanten over vers vlees

Royal Canin vind vers vlees gezond! En wat vinden de anderen grote brok fabrikanten?

 · 3 min read

Pedigree vindt vers vlees voor de hond goed!!


Per toeval stuitte ik op een heel positief bericht over kant en klaar vers voer (KVV) op de website van Pedigree hondenvoer.   

Toch is het helemaal niet slecht om je hond af en toe vers vlees te geven, zolang dit maar voorzien is van het keurmerk Kompleet Vers Vlees (KVV). Af en toe vers vlees heeft namelijk meerdere voordelen:
  • er zitten ‘goede bacteriën’ in die goed zijn voor de darmen en daardoor zorgen voor een betere afweer
  • het maakt het maagzuur zuurder, waardoor slechte bacteriën en parasieten minder overlevingskans hebben
  • het zorgt voor minder afvalstoffen in het lichaam
  • het belast de organen minder
  • het bevat natuurlijke voedingsstoffen (hoewel sommige KVV-merken wel synthetische vitamines toevoegen)

Welk vers vlees is goed om af en toe te geven?

Gewoon rauw vlees, dat voorzien is van het keurmerk Kompleet Vers Vlees (KVV) is hiervoor het best geschikt. Dit is voeding die voor 70-75% bestaat uit producten van dierlijke oorsprong, dus botten (al dan niet gemalen), spiervlees, orgaanvlees, kleine hoeveelheden groente of maaginhoud, olie, vetten en eieren. Er zijn in Nederland diverse soorten ongekookt, onbewerkt vers vlees te koop. Soms zijn deze aangevuld met gemalen botten en rauwe groente. Dit verse vlees voldoet aan de eisen die worden gesteld aan de voeding van een vleeseter. Zo nu en dan verse voeding is niet alleen gezond, je hond zal er ook beslist van genieten!


Verrast door de open houding van Pedigree (onderdeel van Mars) dacht ik: "eens kijken wat de andere twee grote spelers ook zo positief zijn" 


Je kunt met een speciale zoekopdracht Google vragen specifiek een site te door zoeken. Als je "kvv OR vers OR vlees site:www.eukanuba.nl" in je browser plakt wordt de Eukanuba.nl doorzocht op KVV of Vers of Vlees.


Eukanuba benadrukt belang van de juiste eiwitten

Erg vaak komt "vlees" niet voor op de site van Eukanuba, en "vers vlees" of "KVV" al helemaal niet  Vers water wordt veel vaker genoemd dan (vers) vlees. ? Wel  schrijft  Eukanuba een artikel over de kracht van eiwit.

"Eiwit in de voeding van uw hond is dus belangrijk, maar minstens zo belangrijk is het juiste soort eiwit. Bij EUKANUBA beseffen we het belang hiervan en daarom bestaat onze voeding uitsluitend uit de beste ingrediënten, zoals kip, lam, vis en eieren, allemaal puur natuur. Zo ziet u het verschil tussen superieure eiwitten en andere eiwitten:

Superieure eiwitten zijn afkomstig van dieren 

De meest hoogwaardige eiwitten zijn afkomstig van dieren en zitten in producten als kippenlever, vismeel en lamspens. Veel producenten van hondenvoer doen echter plantaardige eiwitten in hun producten. Dat is gewoon goedkoper. Maar waar u voor betaalt dat krijgt u ook: wanneer dieren sommige van dergelijke eiwitten binnenkrijgen, kan de spiermassa zelfs afnemen en het lichaamsvet toenemen. Wij zijn niet de enigen die dit zeggen: ook dierenartsen zijn het erover eens dat 90 procent van de eiwitten in hondenvoer uit dierlijke eiwitten zou moeten bestaan*. "

In    Voedsel voor mensen kan schadelijk zijn voor uw pup    wordt gezegd dat vers vlees giftig is!! 

Geef nooit voedingsmiddelen voor mensen, waarvan bekend is dat ze giftig zijn, zoals:

  • Druiven, krenten en rozijnen
  • Macadamianoten
  • Uien, bieslook en knoflook
  • Xylitol (zoetstof die voorkomt in kauwgum en snoepjes)
  • Rauw vlees, gevogelte of rauwe vis (brengen hetzelfde risico van voedselvergiftiging met zich mee als bij de mens)   
Nou ja, vers vlees is dus mogelijk giftig!

Royal Canin praat niet over vers vlees.  

De marktleider in Nederland praat niet over vers vlees. In de samenstelling wordt "vlees"veelvuldig genoemd als ingrediënt  in allerlei brokken en blikken (Samenstelling. Vlees en dierlijke bijproducten, granen, plantaardige bijproducten, mineralen, plantaardige eiwitextracten, suiker.)


RB
Robert Becht

Doet in water en helpt Maria met vlees voor de hond

Add a comment
Ctrl+Enter to add comment

C
Mysterio Jacket 5 years ago

I saw your article. It was very amazing thanks for sharing with us.

N
meliodas 5 years ago

geometry dash The Earth is still rotating, let's love

M
Mike Rooney 5 years ago

I found your this post while searching for some related information on blog search...Its a good post. Emma Swan Red Jacket